dimarts, 29 de gener del 2013

LA ABSOLUTA FIABILITAT DELS CLÀSSICS

Enguany als Federins, Associació Trabucaires de Terrassa, ens van fer l’honor de convidar-nos a actuar a la sortida de la Mitja Marató de Terrassa, com des de fa dos anys.


Varem fer la actuació preceptiva, prèvia a la sortida, junt amb els Castellers de Terrassa. Ja havíem acabat, i només restava esperar a l’arribada dels corredors per fer la galejada prèvia anunciant  la cerimònia d’entrega de premis.

Però, sorpresa! Des de la organització ens expliquen que la pistola oficial que havia de servir per donar el tret de sortida s’ha encasquetat i no es pot fer servir. Com es podrà donar les sortides de la Mitja Maratò i de la Santi Centelles?

Per sort, dues de les nostres galejadores porten pistoles. Ho podem provar. Normalment no fallen. N’hi haurà dues de preparades: una per donar les sortides oficials, i l’altre a punt per si cal. Els membres de la colla donen instruccions precises i ràpides de com funcionen, com s’ha de tirar, precaucions,... a les persones que les han de fer servir.

Primera sortida: conte enrera... I sense cap problema, el tret de sortida. Net, clar i prou potent per fer-se sentir per tots els corredors. Segona sortida: conte enrera... igual. Cap problema, cap fallada. Comentaris de gent del voltant: ‘aquest any el tret de sortida s’ha sentit molt bé, millor que altres anys’.





La protagonista: una pistola d’avantcàrrega, de pistó per galejar. Una rèplica modificada dels pedrenyals del segles XVI-XVII.

I és que com els clàssics...

A disposar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada