Congrés de Cultura de Terrassa


 QUI SOM
Una Colla que vol contribuir a la flamarada de la Festa terrassenca, amb tot l’estrèpit de la tradició galejadora, com anunci als ciutadans de que ja comença el sarau, amb el so dels nostres trabucs. Sumar-nos a la tendència del recreacionisme històric català, tot aportant-li el nostre esperit carnestoltesc.
QUÈ FEM
- En la Fira Modernista de Terrassa: Cercavila Trabucaire “Que venen els Carlins! Que venen els Federals!”, amb interpretació dels Cants dels Federins
- Festa commemorativa del 22 de juliol: “Com es pot fer amb tanta calor la guerra carlina?” i Nomenament del “Trabucaire d’Honor”.
- Participació en festes populars de Terrassa.
- Assistir i representar a la Ciutat a trobades trabucaires d’arreu.Cercavila trabucaire que te lloc el diumenge de la Fira Modernista de Terrassa, des de l’any 2.010. Tot aportant a la Fira un espectacle de recreació històrica de fets prou rellevants de l'època. Ens inspirem en festes similars d'altres indrets (Girona Napoleònica, La Revolta de les Quintes a Gràcia, el Bruc, etc...) però d'acord amb el moment històric que rememorem.
Aquesta surt de la Plaça de Ca n'Anglada per arribar davant de l’Ajuntament, on amb els Cants dels Federins  es rememora la defensa de la ciutat davant de l’assalt carlí de 1.872.
La cercavila la componen l’escamot Carlí i l’escamot Federal de la Colla dels Federins i trabucaires convidats. Tots plegats escenifiquem diferents enfrontaments durant el trajecte.- Recuperar el valor d'una de les tradicions catalanes més sorolloses : la dels trabucaires, que són aquells senyors i senyores que ens avisen que hi ha festa grossa.
- Fer saber que dels trabucaires també en diuen galejadors. I què fan, els galejadors? Doncs galegen, és a dir, celebren la festa. I per la Fira Modernista volem que tots hi conjuguem aquest verb festejador: són dies de fer ostentació i la gala.
- Fomentar la participació de la dona dins del fet cultural trabucaire.
- Donar a conèixer la Fira Modernista de Terrassa dins dels circuits de recreació històrica.
- Que es popularitzin els fets històrics, propis i diferenciats de Terrassa, que ens van inspirar per formar la Colla.
- Estrènyer llaços d'amistat entre Colles de Trabucaires que recreen períodes històrics similars als de la Fira Modernista.
 Que tots els visitants de la Fira ho passin molt bé, amb les nostres actuacions.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada