dimecres, 4 d’agost del 2010

La Colla dels Federins anem a la Festa dels Moros i Cristians d'Ontinyent


Som la Colla dels Federins “Trabucaires de Terrassa” que dediquem part del nostre temps a mantenir i recuperar festes tradicionals i populars.
La nostra actual aventura: recordar en clau festiva fets locals ocorreguts a la nostra ciutat. Això, lluny de ser una mera commemoració, és una magnifica oportunitat per compartir la nostra història en el marc de la cultura popular.
Així posant en valor l’efemèride del 22 de juliol de 1.872, volem promoure la Festa pouant de diverses tradicions festeres que ens entusiasmen, i també tenen en comú la música, la paraula i el foc.
En el disseny de la nostra primera actuació del dia 9 de maig de 2.010, a la Fira Modernista de Terrassa, vam recollir-hi els elements que ens identifiquen:
• La música: Amb l’espectacular col•laboració de la “Marxing Band” del CEM, que interpretant la “British Grenadiers March” ens va acompanyar en l’entrada conjunta pel Carrer de Sant Pere i al Raval de Montserrat.
• La paraula: Tot recitant la nostra “Tirallonga de rodolins satírics” davant de l’Ajuntament.
• El foc: Combinant les “Galejades d’Honor” amb salves festives de trabuc.
Ara, per continuar compartint coneixements i experiències, els dies 20, 21, 22, i 23 d’agost, una delegació de la Colla anirà a les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, festes que aquest any celebren el seu 150è aniversari.
Amb la nostra visita volem felicitar, en nom propi i de tots els terrassencs, a la “Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia” pel seu brillant aniversari, alhora d’informar-nos i compartir els seus coneixements i experiències.
Aquesta serà una bona ocasió d’enriquir-nos culturalment i per a conèixer gent bona, i així ho diuen a Ontinyent: la Festa de Moros i Cristians és la millor manera de fer amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada